Tarihçe

Tarihçe

Okulumuz, Adapazarı Camili Mahallesi'ndedir. Camili Mahallesi, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra, Adapazarı ilçemizin kuzeybatısına inşa edilen yeni yerleşim mahallelerinden biridir.

20.04.2015 3321

Okulumuz, Adapazarı 15 Temmuz Camili Mahallesi'ndedir. 15 Temmuz Camili Mahallesi, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra, Adapazarı ilçemizin kuzeybatısına inşa edilen yeni yerleşim mahallelerinden biridir.

Okulumuz, 2003-2004 Eğitim Öğretim yılında Sakarya Camili Osmanbey İlköğretim Okulu adıyla eğitim öğretime başlamıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle Adapazarı Osmanbey İlkokulu ve Adapazarı Osmanbey Ortaokulu olarak aynı binada tam gün eğitim öğretim vermekteydi. 2016-2017 Eğitim öğretim yılında okulların dönüşümü kapsamında "Osmanbey İlkokulu" olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuz, 13577 m2lik arsa üzerine, 1600 m2 kapalı alanda inşa edilmiş olup; bodrum, zemin, birinci ve ikinci katlarda toplam 6400m2 kapalı alana sahiptir. Okul binamızda toplam 32 sınıf mevcuttur. 

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 1 okul müdürü, 2 müdür yardımcısı, 2 rehber öğretmen, 3 branş öğretmeni ve  28 sınıf öğretmeni görev yapmakta ve 720 öğrenci eğitim öğretim görmektedir.

          2003-2004 Eğitim Öğretim yılında eğitim öğretime başlayan okulumuz, bakanlığın proje tip okullarından olup; 12000 m2'lik bahçesi, voleybol, futbol, basketbol sahaları, konferans salonu, kütüphanesi, laboratuvardan oluşmaktadır. Ayrıca öğretmenlerimizin ders içi etkinliklerinde, tüm sınıflarda Fatih Projesi kapsamında etkileşimli tahta ve kablosuz internet ağından faydalanma imkânı bulunmaktadır. Okulumuz, doğalgaz ısınma sistemiyle ısıtılmaktadır. 

Sakarya Valilik yerleşkesine yakınlığımız ve okul bahçemizde helikopter pisti olmasından dolayı, ilimizi ziyarete gelen devlet büyüklerimizin; okulumuzun bahçesinden şehrimize giriş yapmaları ve okulumuzu ziyaret etmeleri Osmanbey İlkokulu paydaşları olarak bizlere ayrı gurur ve heyecan yaşatmaktadır.

Okulumuza Camili 2 deprem konutları, Emniyet, Adliye, Orman Bölge Müdürlüğü lojmanları ve TOKİ Ayçiçeği Vadisi Konutları gibi yeni yerleşim birimleri dışında Karapınar, Karadavutlar, Nasuhlar ve Salmanlı köylerinden öğrenci gelmektedir.

Okulumuzun, her geçen yıl yükselen başarı grafiği gerek eğitim bölgemiz, gerek ilçemiz ve gerekse ilimizdeki eğitim camiası tarafından ilgiyle izlenmekte ve takdirle karşılanmaktadır. Ayrıca eğitim kadromuzun meslekteki liyakat ve kalite anlayışı, okul içi eğitim disiplinimiz, velilerimizin okula ilgi ve teveccühlerini her geçen gün arttırmaktadır.

Okulumuzda yaptığımız her türlü etkinlik ve faaliyetler;

https://osmanbeyilkokulu.meb.k12.tr adresli web sayfamızdan yayımlanmaktadır.